Projekt

EGT ALAPOK: Az EGT Alapok és a Norvég Alapok révén Izland, Liechtenstein és Norvégia hozzájárul a társadalmi és gazdasági különbségek csökkentéséhez, valamint kedvezményezett országokkal való kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez Európában. A három ország az Európai Gazdasági Térségről (EGT) szóló megállapodás révén szorosan együttműködik az EU-val.

A 2009-2014 közötti időszakra az EGT Alapok és a Norvég Alapok támogatási összege 1,79 milliárd euró. A norvég hozzájárulás a teljes összeg 97%-át teszi ki. A támogatásból a nem kormányzati szervezetek, kutatási és felsőoktatási intézmények, valamint a köz- és magánszektor részesülhet a 12 legutóbb csatlakozott EU tagállamban, valamint Görögországban, Portugáliában és Spanyolországban. Széleskörű együttműködés folyik a donor államok szerveivel, és a tevékenységeket várhatóan 2016-ig megvalósítják. Fő támogatási területek a környezetvédelem és az éghajlatváltozás, kutatás és ösztöndíjak, civil társadalom, egészségügy és gyermekek, a nemek közötti esélyegyenlőség, az igazságosság és a kulturális örökség.

Pályázat: EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakának Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása programja keretében meghirdetett Kortárs előadó művészeti együttműködések előmozdítása

Projekt azonosító: CBJAZZ (HU07-0233-B1-2016)

Projektgazda: Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.,

Projektpartner: Kjell Kalleklev Management AS

Projekt célja: A projekt középpontjában a jazz zenei művészeti ág, illetve az előadóművészek munkájának megismertetése, népszerűsítése áll. A projekt során kétoldali, nemzetközi együttműködés segítségével szeretnénk a jazz stílussal kialakított képet, ismeretet egy magasabb szintre emelni, azáltal, hogy az együttműködő partnerek kulturális eltérésből adódó különbségeket, adottságokat egymással és ezáltal egymás nemzeteik között megosszák. Hazánkban, a kilencvenes évek közepe óta van jelen erősen ez az irányzat, illetve ehhez a stílushoz tartozó további formái (modern jazz, smooth jazz, soul jazz, stb.) folyamatosan felértékelődő szerepének és sokszínűségének köszönhetően már hazánkban is több jazz formáció, rádió adó, márka is alakult. A projekt során célunk a norvég Projekt partnerrel közösen a nemzetek és előadóművészek meglévő tapasztalatiknak, tudásuknak megosztása, melyet közös “JazzPlatform” kialakításával, workshop szervezésével, közös lemez készítésével, illetve koncertek megrendezésével kívánjuk szolgálni.