Sajtótájékoztató

A médiák tájékoztatásához kapcsolódóan az első magyar koncert rendezvény időpontjában sajtótájékoztatót rendezünk, így információt biztosítunk a további koncertekről és elért eredményekről, közvetlenül megszólaltatva a szakmai platformban tevékenykedő művészeket.

 

Sajtó összefoglaló

A CBJAZZ projekt az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakának Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása programja keretében meghirdetett Kortárs előadó művészeti együttműködések előmozdítása című pályázati forrás keretében valósul meg.

Projekt azonosító: CBJAZZ (HU07-0233-B1-2016)

Projektgazda: Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Projektpartner: Kjell Kalleklev Management AS

Projekt célja: A projekt középpontjában a jazz zenei művészeti ág, illetve az előadóművészek munkájának megismertetése, népszerűsítése áll. A projekt során kétoldali, nemzetközi együttműködés segítségével szeretnénk a jazz stílussal kialakított képet, ismeretet egy magasabb szintre emelni, azáltal, hogy az együttműködő partnerek kulturális eltérésből adódó különbségeket, adottságokat egymással és ezáltal egymás nemzeteik között megosszák. Hazánkban, a kilencvenes évek közepe óta van jelen erősen ez az irányzat, illetve ehhez a stílushoz tartozó további formái (modern jazz, smooth jazz, soul jazz, stb.) folyamatosan felértékelődő szerepének és sokszínűségének köszönhetően már hazánkban is több jazz formáció, rádió adó, márka is alakult. A projekt során célunk a norvég Projekt partnerrel közösen a nemzetek és előadóművészek meglévő tapasztalatiknak, tudásuknak megosztása, melyet közös “JazzPlatform” kialakításával, workshop szervezésével, közös lemez készítésével, illetve koncertek megrendezésével kívánjuk szolgálni.

 

Tevékenységek

  • Közös szakmai jazz platform
  • Egyedi zenei oktatási kurzus
  • 9 remix, 1 CD
  • 3 db jazz image videó
  • 4 jazz koncert (2 Magyarországon, 2 Norvégiában)
  • Kétnyelvű aloldal
  • Sajtótájékoztató
  • Záró rendezvény
  • Egyéb nyilvánossági tevékenység

A Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. az EGT Finanszírozási Mechanizmus keretében a kortárs előadó művészeti együttműködések előmozdítására valósítja meg projektjét. A norvég és magyar nonprofit szervezetek által közösen megvalósított projekt középpontjában a jazz zenei művészeti ág, illetve az előadóművészek munkájának megismertetése, népszerűsítése áll.

A magyar és norvég zenei partnerség legfontosabb eredménye, hogy a jazz műfaj keretében együttműködést alakítottak ki, és tették azt elérhetővé széles közönség számára, köszönhetően részben a Magyarországon és Norvégiában megtartott koncerteknek, részben pedig annak az egyedi zenei oktatási kurzusnak, melyre az ország minden részéről érkeztek tanulók, amatőr és profi jazz-zenészek.

A projekt során kétoldali együttműködés keretében a jazz stílussal kapcsolatban kialakított képet egy magasabb szintre emelték. A Zala Megyei Fejlesztési Nonprofit Kft. norvég partnerével közösen létrehozott egy közös szakmai jazz platformot, valamint norvég-magyar koprodukció keretében megjelent egy hanglemez és imázs filmek, videoklipek készültek el.

A projekt hivatalos honlapján (http://cbjazz.omega-csoport.hu/) többek között megtekinthető az egyik elkészült video, de a projekt tevékenységei is részletesen bemutatásra kerülnek.

 
Vissza